Elcykelpremie

25% Elcykelpremie

Regeringens nya klimatsatsning!

25% el-lådcykelpremie i regeringens nya klimatsatsning*

För att förbättra förutsättningarna att pendla och transportera sig klimatvänligt avsätter regeringen 350 miljoner kronor per år 2018-2020 till en elfordonpremie för köp av elcykel/el-lådcykel eller elmoped.

Spara kvittot!

Vad innebär detta?

Köper du en elcykel från och med den 20 september 2017 gäller bidraget retroaktivt. Det vill säga att du ska spara kvittot på ditt köp. Elfordonpremien täcker upp till en fjärdedel (25%) av kostnaden för en elcykel. Högsta beloppet du får tillbaka när du köper en elcykel/el-lådcykel är 10 000 kronor i ersättning.Efter årsskiftet kommer det presenteras hur du får din ersättning för ditt köp. Glöm inte att spara kvittot.

Vad gäller för elcyklar/el-lådcyklar som redan är rabatterade?

Elcykel/el-lådcykelpremien gäller det rabatterade priset som står på ditt kvitto. Dvs det belopp du betalt för din elcykel/el-lådcykel efter rabatt.

Gäller det alla typer av cyklar?

Ersättningen gäller endast elcykel/el-lådcykel inköpta från och med den 20 september 2017.

Vad är målet med att subventionera elcyklar/el-lådcyklar?

Regeringen vill att stora grupper av dagens bilpendlare ska få tillgång till miljövänliga lätta eldrivna fordon såsom elcyklar/el-lådcyklar och i större utsträckning välja bort bilresor.

Gäller premien företag?

Just nu gäller premien endast konsumenter/privata personer. Om du är beslutsfattare på ett företag så är du välkommen att kontakta oss. Vi har färdiga paket vi kan erbjuda dig och dina anställda, vi kan även skräddarsy ett upplägg så det passar dig och dina anställda. Kontakta oss här!

*Statens premie ger dig 25% av elcykelns pris tillbaka. Premiens maxvärde är 10 000 kr. Vi ansvarar inte för eventuella förändringar av statliga ersättningar.