Oma
5900 SEK
Oma damcykel

Denna klassiska cykel är utformad med lågt insteg för smidig cykling, har fina linjer och bekvämt upprätt läge. Oma är byggd för hållbarhet och styrka, vilket gör det enkelt och bekvämt att ta med allt du behöver. Oma är en av våra mest populära modeller för både kvinnor och män, tack vare sin fantastiska komfort och praktiska detaljer. Det här är exakt samma sorts vackra cyklar som du kunde hitta på gatorna i Stockholm och hela Sverige för 60 år sedan.

Spec           Lastkapacitet           Säkerhet

Oma damcykel

Ramen

Ramen är tillverkad av lättviktigt stål, TIG-svetsad, och behandlad med den bästa rostskyddsmetoden ”Cataphoresis” och därefter dubbla lager pulverlack

Oma damcykel

Hjulen

Oma har enormt starka hjul, detta för att kunna uppnå den bästa stabiliteten och lastsäkerheten. Oma finns i 26 & 28 tums hjulstorlek. Fälgen är 24mm bred med 2,30 mm tjocka aluminiumekrar. Ofta har Oma mekaniska bromsar så som ”Trumbroms Sturmy Archter” eller ”Shimano Rullbroms”.

Växlar

Välj mellan växlar

Oma kan utrustas med 2 SRAM automatisk växel S2C, ett smart tvåväxlat kickbacknav, 3 eller 7 Shimano växlar med handväxelreglage. 

  • Oma damcykel
  • SRAM-Automatix-2-växlar

Lastkapacitet

Lastkapacitet

Pakethälare två färger

Lastkapacitet

Bakre pakethållare 

Precis som cyklarna förr i tiden, har Oma en stark pakethållare bak, som ingår i köpet. Bakre pakethållaren har upp till 80 kg lastkapacitet.

Oma damcykel

Lastkapacitet

Främre pakethållare

Främre pakethållaren är integrerad i cykeln, och är fastsvetsad i ramen. Med en trä-/ plastlåda fastskruvad finns det tillräckligt med utrymme för minst två normalstora matkassar. Främre pakethållaren följer inte med hjulet i styrningen, vilket ger dig maximal stabilitet och säkerhet i trafiken.  Främre pakethållaren har en lastkapacitet på upp till 35 kg

Oma damcykel

Barntransport

Följande gör det möjligt att kunna transportera upp till två barn och 30 kg säkert på Oma.

 

  • Ultra bekväm sittposition
  • Extra grovt ramrör
  • Extra starka hjul
  • Bredare däck 47/55 mm
  • Stark pakethållare med 80 kg last

Säkerhet

Säkerhet

Oma damcykel

Säkerhet & Stabilitet 

Centralstöd  

Oma-cykeln levereras alltid med ett starkt centralstöd för stabilitet vid lastning/avlastning och även vid cykelparkering. 

Oma damcykel

Kedjeskydd 

Med ett heltäckande kedjeskydd av stål som helt kapslar in kedjan blir alltid dina byxor rena, du får mindre underhåll och det blir mindre farligt för barnens små fingrar. Kedjeskydd av stål är mycket tåliga och går sällan sönder. 

Oma damcykel
Oma damcykel
Oma damcykel
Oma damcykel
Oma damcykel
Oma damcykel